ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Από την 05/05/2014 ισχύει το νέο νομοθετικό πλαίσιο στην υποχρεωτική ασφάλιση του αυτοκινήτου στην χώρα μας .

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Αγαπητοί μας πελάτες ,

Από την 05/05/2014 ισχύει το νέο νομοθετικό πλαίσιο στην υποχρεωτική ασφάλιση του αυτοκινήτου στην χώρα μας .

Σύμφωνα με το Νόμο 4261/2014 ( άρθρο 169 ) επέρχονται οι εξής σημαντικές αλλαγές :

  • Η σύμβαση της υποχρεωτικής ασφάλισης του αυτοκινήτου σας καθιστάται ρητά σύμβαση ορισμένης διάρκειας , γεγονός που σημαίνει ότι η ασφάλιση σας ισχύει για όσο χρονικό διάστημα ορίζεται με ακρίβεια στο ασφαλιστήριο σας και επομένως ότι έχει συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα έναρξης και συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα λήξης
  • Η ανανέωση της ασφαλιστικής σύμβασης ή σύναψη νέας ασφάλισης επιτρέπεται μόνον αφού προηγηθεί η καταβολή από τον ασφαλισμένο του αντίστοιχου ασφαλίστρου . Για το λόγο αυτό , ο Νόμος απαγορεύει στις ασφαλιστικές εταιρίες να παραδίδουν ασφαλιστήρια συμβόλαια , εάν προηγουμένως δεν έχουν εισπράξει το ασφάλιστρο που αναλογεί στην παρεχόμενη κάλυψη.
  • Το ασφαλιστήριο σας θα είναι από εδώ και στο εξής το έγγραφο με το οποίο θα αποδεικνύετε στα αστυνομικά όργανα τη σύναψη της ασφάλισης σας . Για το λόγο αυτό θα πρέπει να το έχετε πάντα στο όχημά σας . Το γνωστό σε όλους μας αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης καταργήθηκε και δεν αποτελεί πλέον αποδεικτικό της ασφάλισης σας .
  • Σε περίπτωση που έχετε καταβάλει το ασφάλιστρο , αλλά δεν έχετε ακόμα παραλάβει το ασφαλιστήριο σας , ο Νόμος προβλέπει ότι , μέχρι να παραλάβετε το ασφαλιστήριο σας , η σύναψη της ασφάλισης σας θα αποδεικνύεται για τις πέντε (5) πρώτες ημέρες της κάλυψης σας από την απόδειξη πληρωμής του οφειλόμενου ασφαλίστρου .

Επομένως , στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας την απόδειξη πληρωμής του ασφαλίστρου σας καθώς και το έγγραφο της ασφαλιστικής εταιρείας σας που σχετίζεται με την σύναψη της ασφάλισης του οχήματός σας έναντι του συγκεκριμένου ασφαλίστρου. Ενδεικτικά το έγγραφο αυτό το οποίο πρέπει να συνοδεύει την απόδειξη της πληρωμής του ασφαλίστρου , μπορεί να είναι η ειδοποίηση πληρωμής .

Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση συμβουλευτείτε τον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή ή καλέστε στην Executive Insurance Brokers , τηλ. 2103469546 , e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..